Karpov Deinze

Karpov Deinze

Luchtig schaakblog

Diverse luchtige schaak anekdotes van zowel binnen als buiten onze club.

Ontknoping in eerste afdeling

ClubkampioenschapPosted by webmaster@karpovdeinze.be 18 Apr, 2019 21:56:17

In de hoogste afdeling van ons clubkampioenschap beloofde het bij aanvang razend spannend te worden. Maar liefst 3 van onze grote tenoren besloten om deel te namen aan ons kampioenschap. Wat beloofde te gebeuren is ook in waarheid omgezet. Met nog 2 speeldagen voor de boeg staan Dirk en Ruben samen aan de leiding van het klassement. Op dit moment heeft Ruben het voordeel van meer gewonnen wedstrijden achter zijn naam te hebben staan. Maar wat is dit voordeel waard als je even kijkt naar het programma? Enige correcte antwoord op deze vraag is niks, want op de slotspeeldag staan beide heren tegenover elkaar in wat een rechtstreeks duel voor de titel lijkt te gaan worden. Volg onze website van nabij en je zit op de eerste rij voor de ontknoping van deze tweestrijd!

Volg dus zeker onze website verder van nabij!

  • Comments(0)//blog.karpovdeinze.be/#post8

Halfweg clubkampioenschap

ClubkampioenschapPosted by webmaster@karpovdeinze.be 11 Mar, 2018 19:20:11
We zijn net over de helft van ons clubkampioenschap. Hoog tijd dus om even na te kijken of de favorieten hun rol aan het waar maken zijn. Duikt er hier of daar een onverwachte kaper op de kust? U leest het hieronder.

In de hoogste afdeling is het niet ver zoeken naar een favoriet. Torenhoog is te zacht uitgedrukt als we het hebben over de favorietenrol van Dirk. Met 7 wedstrijden op de teller staat hij dan ook bovenaan de rangschikking. Opmerkelijk is wel dat hi!j al 3 keer remise moest toestaan. Voorlopig dus onverslaanbaar maar zoals hij het zelf soms zegt: "A draw is a draw".

Op dit moment telt hij 2 punten meer dan zijn dichtste achtervolger. Ook de rest van onze eerste afdeling volgt op een hoopje. Blijkbaar zijn onze toppers erg aan elkaar gewaagd.

Enkel uittredend kampioen Tom lijkt wat in een mindere periode te verkeren. Wie weet kan hij in de terugronde zijn ware niveau terug oppikken en tonen waarom zijn foto in onze eregalerij prijkt.

Erg jammer is de forfait van Eric, hierdoor bestaat onze hoogste afdeling eigenlijk uit zeven, in plaats van acht deelnemers.

In onze tweede afdeling steekt Asère er werkelijk met kop en schouders bovenuit. In acht partijen diende hij nog maar één keer het onderspit te delven. Verder bleef hij ook nog één maal steken op een gelijkspel. De overige parijen werden in zijn voordeel beslecht. Met een voorsprong van 5 punten lijkt alles beslist. Maar u kent vast het verhaal van dat vel van die beer. Benieuwd dus of Astère hem al geschoten heeft.

Voor de podiumplaatsen ligt werkelijk alles open en si de strijd verre van gestreden. De andere schakers staan immers allen op een zakdoek. Reuze benieuwd wie het laken naar zich toe zal trekken.

In afdeling 3 steekt er niemand echt bovenuit. De strijd om de titel ligt dan ook nog helemaal open. Wel merkwaardig is dat Andy niet in de top 5 voorkomt. Merkwaardig omdat hij als enige van deze afdeling een rating van 1500 elo heeft. Blijkbaar weegt de ervaring in derde afdeling meer door want vast klanten Vic en Jean-Paul doen wel terug volledig mee voor het hoogste schavotje. Let op dat er hier wel geen dubbele eindronde is en de kaarten dus iets anders liggen dan in de andere reeksen.

Ook hier is het jammer dat Mathias diende af te haken en ook deze reeks dus een deelnemer minder telt.

Benieuwd wie uiteindelijk met de prijzen zal gaan lopen?
Volg dan zeker verder onze website en u blijft verder op de hoogte!


  • Comments(0)//blog.karpovdeinze.be/#post5

Primeur Karpov Deinze

ClubkampioenschapPosted by webmaster@karpovdeinze.be 26 Aug, 2017 15:31:49
Na onze eerste samenkomst voor het nieuwe seizoen is het een feit. Omwille van het groeiende su!cces van onze club zijn wij genoodzaakt om ons vertrouwde systeem te verlaten. Niet langer een voorronde met 3 en daarna een eindronde met 3. Met 26 deelnemers zou dit te veel speeldagen in beslag nemen.

Gevolg hiervan is dat we wel nog een voorronde in 3, met 2 groepen van 9 en één van 8 maar daarna volgt een primeur voor onze club.
Onze derde afdeling zal uiteindelijk na een opsplitsing een playoff afwerken. Waardoor we dus eigenlijk voorhet eerst in de geschiedenis met een vierde afdeling zullen eindigen.

Hoe dit alles precies zal werken wordt nog nader bekeken maar bovenstaande zijn al zeer zeker de krijtlijnen. Op deze manier hopen wij dat dit clubkampioenschap voor iedereen leuk en uitdagend blijft.

Zo dit was het voor de update omtrent onze primeur. Graag tot een volgende keer.
  • Comments(0)//blog.karpovdeinze.be/#post3

Terugblik op afgelopen seizoen

ClubkampioenschapPosted by webmaster@karpovdeinze.be 03 Jul, 2017 22:30:10
Nu ook onze souper achter de rug is kunnen we met zekerheid stellen dat het schaakseizoen er op zit.

Even terugblikken is dan zeer zeker op zijn plaats.

In onze eerste afdeling werd Tom clubkampioen, daarmee komt ook zijn portret te hangen in onze galerij der groten die ons clublokaal siert. Voor hem wacht dus de zware taak om komend seizoen te bevestigen en te bewijzen dat deze eerste titel geen toevalstreffer is.

In de tweede afdeling is het Ivan die aan het langste eind trok. Hiermee werd hij voor het eerst in zijn langlopende schaakloopbaan kampioen. Reeds vele keren stond hij op het podium maar op het hoogste schavot stond hij nog nooit. Wie weet komt hij volgend jaar terug uit in onze hoogste afdeling...

In derde tenslotte was het goud voor Jaen-Pierre. Na een steekje te laten liggen in onze voorronde tuimelde deze vaste waarde uit tweede afdeling in derde. Met deze titel onderstreept hij eigenlijk dat hij wel degelijk thuis hoort in onze tweede afdeling. Ook voor hem zit hierin dus een uitdaging verscholen.

U merkt het voor ieder lid zit er in het komende seizoen wel ergens iets te bewijzen. Dit nieuwe seizoen start op dinsdag 22 augustus. Iedereen van harte welkom!

  • Comments(0)//blog.karpovdeinze.be/#post2

Laatste rechte lijn!

ClubkampioenschapPosted by webmaster@karpovdeinze.be 19 Apr, 2017 23:02:21
Met nog amper 2 speeldagen voor de boeg kunnen we zeker wel stellen dat ons clubkampioenschap de laatste rechte lijn is ingegaan! Razend spannend is het nog.

In onze eerste afdeling komen er in principe nog zes spelers in aanmerking voor het hoogste schavotje, dan gaan we er van uit dat Hans een tandje bijsteekt en er nog in slaaft om zijn resterende 5 wedstrijden tijdig af te maken. Wie wordt er genoteerd als clubkampioen anno 2017?

Bij een blik op het klassement van de tweede afdeling leren we direct dat daar netjes alle wedstrijden zijn afgewerkt. Ook hier zijn er nog 2 speeldagen te gaan en de eindsprint zal geschieden tussen Ivan en Astère. Wie van deze twee zal er zich kronen tot kampioen in tweede?

In onze derde afdeling lijkt Ronny kampioen te worden met zijn ogen dicht. Ware het niet dat Jean-Pierre nog wat wedstrijden in het krijt staat. Of hij er nog in slaaft om ons kersvers lid van een eerste titel op zijn palmares te plaatsen weten we binnen enkele weken.

U merkt het, onze competitie kan nog alle kanten op. Volg ons dus zeker verder op via onze diverse kanalen. Graag tot een volgende keer!

  • Comments(0)//blog.karpovdeinze.be/#post1