Karpov Deinze

Karpov Deinze

Luchtig schaakblog

Diverse luchtige schaak anekdotes van zowel binnen als buiten onze club.

Halfweg clubkampioenschap

ClubkampioenschapPosted by webmaster@karpovdeinze.be 11 Mar, 2018 19:20:11
We zijn net over de helft van ons clubkampioenschap. Hoog tijd dus om even na te kijken of de favorieten hun rol aan het waar maken zijn. Duikt er hier of daar een onverwachte kaper op de kust? U leest het hieronder.

In de hoogste afdeling is het niet ver zoeken naar een favoriet. Torenhoog is te zacht uitgedrukt als we het hebben over de favorietenrol van Dirk. Met 7 wedstrijden op de teller staat hij dan ook bovenaan de rangschikking. Opmerkelijk is wel dat hi!j al 3 keer remise moest toestaan. Voorlopig dus onverslaanbaar maar zoals hij het zelf soms zegt: "A draw is a draw".

Op dit moment telt hij 2 punten meer dan zijn dichtste achtervolger. Ook de rest van onze eerste afdeling volgt op een hoopje. Blijkbaar zijn onze toppers erg aan elkaar gewaagd.

Enkel uittredend kampioen Tom lijkt wat in een mindere periode te verkeren. Wie weet kan hij in de terugronde zijn ware niveau terug oppikken en tonen waarom zijn foto in onze eregalerij prijkt.

Erg jammer is de forfait van Eric, hierdoor bestaat onze hoogste afdeling eigenlijk uit zeven, in plaats van acht deelnemers.

In onze tweede afdeling steekt Asère er werkelijk met kop en schouders bovenuit. In acht partijen diende hij nog maar één keer het onderspit te delven. Verder bleef hij ook nog één maal steken op een gelijkspel. De overige parijen werden in zijn voordeel beslecht. Met een voorsprong van 5 punten lijkt alles beslist. Maar u kent vast het verhaal van dat vel van die beer. Benieuwd dus of Astère hem al geschoten heeft.

Voor de podiumplaatsen ligt werkelijk alles open en si de strijd verre van gestreden. De andere schakers staan immers allen op een zakdoek. Reuze benieuwd wie het laken naar zich toe zal trekken.

In afdeling 3 steekt er niemand echt bovenuit. De strijd om de titel ligt dan ook nog helemaal open. Wel merkwaardig is dat Andy niet in de top 5 voorkomt. Merkwaardig omdat hij als enige van deze afdeling een rating van 1500 elo heeft. Blijkbaar weegt de ervaring in derde afdeling meer door want vast klanten Vic en Jean-Paul doen wel terug volledig mee voor het hoogste schavotje. Let op dat er hier wel geen dubbele eindronde is en de kaarten dus iets anders liggen dan in de andere reeksen.

Ook hier is het jammer dat Mathias diende af te haken en ook deze reeks dus een deelnemer minder telt.

Benieuwd wie uiteindelijk met de prijzen zal gaan lopen?
Volg dan zeker verder onze website en u blijft verder op de hoogte!