Karpov Deinze

Karpov Deinze

Luchtig schaakblog

Diverse luchtige schaak anekdotes van zowel binnen als buiten onze club.

Vooruitblik 1/8 finale Beker Karpov Deinze

Beker Karpov DeinzePosted by webmaster@karpovdeinze.be 04 Nov, 2017 14:55:13
In onze bekercompetitie wordt er gewerkt met een knock-out principe en worden de wedstrijden bepaald door middel van loting. Leukste hieraan is dat er soms ware toppers ui de ton komen en twee kandidaten voor de eindzege alkaar reeds treffen in een vroeg stadium van de competitie. Zeer zeker omdat wij niet werken met een geleide loting, waarbij de toppers elkaar pas treffen in een ver gevorderde fase van de beker.

Als we even het lijstje met de wedstrijden overlopen dan springt de partij tussen kampioen Tom en Ben toch zeker in het oog. Daar nemen twee titanen het tegen elkaar op en zal er al zeker een potentieel bekerwinnaar de competitie vaarwel moeten zeggen. Wij zijn alvast benieuwd naar dit resultaat.

Verderop achtten we ook Eric niet kansloos tegen zwaargewicht Ruben. Ook in dit duel zal er immers één van de betere spelers van onze club ten onder gaan. Uiteraard start Ruben in de favorietenrol maar wie weet is hier een verrassing in de maak.

Van verrassingen gesproken, ook in de partij tussen Mikaël en Ivan kan er wel eens eentje op het bord komen. Op papier beschikt Ivan over de beste kansen maar met een Mikaël in vorm is het toch steeds opletten geblazen; Pikant detail hierbij zou nog wel eens kunnen zijn dat beide schakers de Caro-Kann als wapen durven hanteren.

Qua spankracht kan de partij tussen Rudy en Andy zeker ook tellen. In het verleden waren er al resultaten van diverse makelij gaan van vlotte zeges voor beide heren tot duels in de late uren die meer op fysiek dan op schaakkunde werden beslecht.

U merkt het al, ook in onze beker valt er van alles te beleven. Volg ons verder op alle media en u blijft op de hoogte van alle schaakontwikkelingen.

Graag tot een volgende keer!